Rahsia Ikan Goreng Rangup
Ada yang tak cuci tau sebab takut ikan bilis jadi liat. Boleh buat untuk goreng ikan.
Teksturnya yang rangup serta berperisa menjadikan ia sesuai dinikmati bersama hidangan nasi dan sebagainya.

Rahsia ikan goreng rangup. Tak perlu air kapur pun untuk buat ikan celup tepung untuk hasil yang rangup. Susah nak dapat ikan bilis kekal rangup. Cikgu nak pecah rahsia lagi kali ni.
Jadi cara goreng ikan yang betul dengan teknik rahsia ini akan membantu anda menjadikan ikan goreng anda cantik dan juicy serta rangup tanpa hasilnya melekat pada kuali sehingga menjadi kerak yang sukar nak dibuang. Jika korang lihat video ini sampai habis korang akan dapat tips rahsia petua untuk hasilkan serdak yang banyak dan rangup tapi tak kerasTeknik rahsia macamana nak bancuh dan bagaimana cara nak goreng bagi JADI serdak rangup dan lembut kami. Lebih-lebih lagi ikan yang berlendir seperti ikan keli.
1 resepi tepung goreng pisang. Video ikan lumek goreng tepung rangup jom tengok sini. Setelah diangkat tos sehingga kering dengan menggunakan tisu dapur.
Resepi Ikan Celup Tepung Rangup Sedap. Panaskan kuali tanpa minyak goreng sikit atau sangai sekejap je. Resepi ikan lumek goreng.
Bahan ini juga membantu mengelakkan ikan daripada melekat pada kuali sewaktu menggoreng. Menu ini popular la dekat Kelantan tu. 13 sudu kecil garam.
Celupan telur turut membantu memberi hasil gorengan yang lebih cantik. Boleh juga menggunakan serbuk kunyit yang secukupnya supaya membaluti ikan. Resepi bancuhan tepung rangup saya sediakan dibawah Resepi bancuhan tepung goreng rangup.
Krup krap je makan. Nana akan bekerja sebelah malamnya. Cara Goreng Ikan Keli Rangup 1.
Biasanya kalau rangup pun sekejap je sewaktu baru angkat selepas digorengBukan apa walaupun hanya sekadar goreng ikan bilis jika tak kena cara ia akan jadi liat lembik dan tak rangup seperti yang diinginkan. -1 ulas bawang putih -Sehiris nipis halia -Serbuk kunyit -Garam -Secukup rasa 5Tip seterusnya untuk mengurangkan ikan keli meletup-letup semasa menggoreng lumur nipis dengan sedikit tepung gandum. Cempedak goreng rangup.
Apabila goreng ikan dengan betul inilah hasilnya rangup dan juicy. Anda kena cuba buat untuk merasai keenakan ikan lomek goreng tepung. Ada yang panggil ikan lomek ikan lelumi ikan lumi ikan layar.
13 sudu kecil serbuk kunyit. Kiranya sejam dua sebelum masak tu cuci la siap-siap ye. Masukkan sedikit air dan masukkan air asam jawa.
Menu tepi pantai namanya. Tauhu bergedil jualan saya pun saya buat bancuhan tepung ni. Selepas itu kelarkan ikan keli mengikut kesesuian saiz ikan.
Masukkan sukatan bahan di bawah dalam satu bekas. 3 resepi tepung goreng ubi keledek. Di dalam periuk lain ambil 2 sudu besar minyak dari gorengan ikan bilis tadi dan panaskan.
Rahsia Ikan Bilis Rangup Ramai lagi yang tak tahu rupanya macam mana untuk ikan bilis kekal rangup walaupun dicuci bersih. Kuantiti untuk 4 ekor ikan dan 1kg udang bol eh dengan bancuhan iniJangan risaukalau tak abis boleh simpan dalam. Ada beberapa cara dah bahan yang boleh membuat ikan goreng lebih rangup.
Lagi-lagi bila ikan goreng tu digoreng rangup. Jangan sampai hancur pula. Tanda-tanda ikan telah masak ialah ikan mula terapung dalam minyak.
2 resepi tepung goreng cempedak. Jangan ditindih ikan ketika ikan masih panas supaya ikan dapat ditos dengan sempurna. Rangup krup krap walaupon sejuk.
Panaskan kuali tanpa minyak goreng sikit atau sangai. 1 sudu kecik garam Sedikit air kapur hujung sudu kecil 1 biji telur Pewarna kuning telur Ais 45 ketul rahsia tepung rangup tahan lama Air sejuk jangan cair atau pekat sangat nanti ais akan mencair. Jika kuali yang digunakan adalah kecil goreng ikan satu persatu kerana untuk membalikkan ikan perlukan ruang.
Tumbuk sedikit bawang putih dan lumurkan bersama garam dan kunyit. Masukkan ikan yang dah siap disiang dan dibersihkan. Hasilnya rasa ikan bukan hanya lebih sedap tetapi enak.
Bagi mak-mak yang suka goreng ikan bilis boleh cuba petua yang dikongsikan oleh Mis Bie ini. Cara elak ikan melekat pada kuali ketika menggoreng adalah dengan memanaskan kuali dengan secukupnya iaitu sehingga kuali kelihatan berasap sedikit dan seterusnya masukkan ikan. Dengan teknik yang betul ini juga akan menyebabkan ikan goreng anda lebih sedap dimakan dimana ia akan rangup pada luaran dan.
Sekarang kita berbalik pada resepi Ikan Siakap Goreng Masak 3 Rasa yang saya masak pada hari Sabtu yang lalu kerana semua anak anak ada di rumah. Lepas minyak dah betul-betul panas masukkan ikan dengan lumuran tepung yang tebal dan banyak. Minyak kenalah banyak atau dapat menutupi semua ikan semasa menggoreng untuk gorengan yang cantik dan sekata.
7 sudu besar tepung beras. 2 sudu besar telur. Sebab ramai yang memilih untuk tak cuci ikan bilis terus masuk dalam minyak untuk mantain rangup.
Bagi yang suka hasil gorengan ikan yang rangup tambahkan sedikit tepung beras. I kiub Pati Ikan Bilis Rahsia Tambah Sedap- Ganti Belacan Biji Bawang Merah Kecil Biji Cili Api Sudu Besar Serbuk Cili atau 2 Senduk Cili Boh Bunga Kantan Belah 2 Asam Keping Ikat Kecil Daun Kesom Ambil Daun Je I Tin Sardin Ayam Brand Kecil 30. Ramai juga dikalangan ibu-ibu yang gemar menyimpan stok ikan bilis goreng tetapi ada kalanya ikan bilis yang digoreng menjadi tidak rangup dan kurang enak setelah lama disimpan.
Pastikan minyak panas boleh mula menggoreng. Untuk rahsia isi ikan keli menjadi rangup kelar ikan keli rapat-rapatKemudian lumur ikan keli dengan bahan tumbuk di bawah. Selain Rendam Guna Cuka Ini Rahsia Ikan Bilis Kekal Rangup.
Goreng ikan bilis dengan api sederhana hingga garing. Cuci ikan bilis dan tapis bagi betul-betul kering. Ada yang tak cuci tau sebab takut ikan bilis jadi liat.
Tak kisahlah kanak-kanak atau dewasa makan nasi panas berlaukkan ikan goreng memang nikmat. Cuci dan sental sehingga lendir pada ikan hilang. Antara yang menjadi kesukaan termasuklah ikan keli bawal siakap dan selar.
Ikan lumek goreng memang garing. Apa petua goreng ikan supaya elok rupa dan sedap isinya Sedap betul ratah ikan goreng. Cuci ikan bilis dan tapis bagi betul-betul kering.
Ikan bilis goreng memang sedap. Resipi Bancuhan Ikan Celup Tepung Krup Krap Sukatan di bawah untuk 3 ekor ikan 5 ekor sotong dan 10-13 ekor udang. Panaskan minyak dalam kuali.
Kiranya sejam sebelum masak tu cuci la siap-siap ye. Jangan hanya cukup-cukup ikan sahaja. Seperti berikut adalah cara cara nak buat ikan bilis goreng kekal rangup.
Kalau bukan makan dengan nasi kerabu boleh ratah cicah dengan colek. Tumis bawang merah dan putih hingga wangi. Lumurkan ikan dengan tepung sekata.
Resepi Ikan Celup Tepung Yang Tetap Rangup Walau Ketika Sejuk Bahan-bahan untuk bancuhan ikan celup tepung ni. Seeloknya kuning telur sahaja. Panaskan minyak dalam kuali.
Bancuh semua bahan dalam mangkuk. Kadang kadang kita terlupa yang apa yang kita lihat juga pasti akan kita alami Cuma masa sahaja yang menjadi rahsia Allah. Tak pernah pula aku goreng ikan keli ni.
Renjiskan cuka ikut keperluan. Ikan keli hendaklah dibasuh dengan bersih dan selepas itu direndamkan dengan tepung gandum. IKLAN Minyak Banyak Untuk menjadikan ikan lebih rangup minyak hendaklah betul-betul panas dan kuantitinya jugalah haruslah banyak.
Tip Ikan Bilis Goreng Kekal Rangup 1. Tapi bukan senang nak menggoreng ikan kalau tak tahu caranya. Petua Dapatkan Ikan Goreng Rangup Selain ayam goreng ikan goreng juga menjadi salah satu menu simple kegemaran semua.
Komentar
Posting Komentar